Hoe u zich beter kunt voelen in een crisis: 6 stappen

 In ! Zonder Kop

Tijdens de tests zijn onze kenmerken, karakteristieke kenmerken, zowel sterke als zwakke punten duidelijker gemanifesteerd. Of we nu integraal of onstabiel zijn, hoe moeilijk onze overtuigingen zijn, hoeveel we ondersteuning in onszelf kunnen vinden. Hoe we ons verhouden tot degenen die naast ons zijn, hangt hiervan af.

Het is gemakkelijk om op te merken, gewoon rondkijken dat we op dezelfde omstandigheden reageren. “Tijdens perioden van scherpe veranderingen voelt bijna iedereen een bedreiging,” deelt Gestalt -therapeut Julia Terekhova het toezicht, “maar dit gevoel is belichaamd in elk in individuele afbeeldingen”.

Dit is te zien in het voorbeeld: drie vrouwen wenden zich tot een psycholoog over sterke angst, en in de loop van het werk blijkt dat de ene vrouw bang is dat haar man naar de dienst zal worden geroepen, de andere – een nucleaire explosie, en de derde weet niet wat hij zelf niet weet wat.

In een situatie waarin het lijkt dat u dringend moet corrigeren of gered moet worden, klinkt het voorstel om tot een persoonlijk verhaal te wenden, maar er is een betekenis hierin

“We worden onszelf, opgroeien onder andere”, merkt de psychodramatrapeutische pavel Kornienko op. “En de meeste van onze eigenschappen zijn de gevolgen van relaties met de ouderen die ons omringen in de eerste 25 jaar van het leven.”. Gezien dit kunnen we onze gevoelens beter begrijpen, wat betekent dat het beter is om onszelf en geliefden te helpen.

een. Vind de punten van de ondersteuning

Elke crisis ervaart ons voor kracht, en als crises de een na de ander volgen, dan moeten we herbouwen en constant aanpassen. Hoe?

“Onze machteloosheid kan een ondersteunend moment zijn,” geeft Yulia Terekhova een paradoxaal antwoord, “of liever, de erkenning hiervan: om tegen mezelf te zeggen en, mogelijk, hardop tegen mijn familieleden dat ik niet veel kan beïnvloeden; Prijsschommelingen, politiek, zelfs het weer hangt niet af van mijn verlangens. Nadat we onze verantwoordelijkheid voor macro -consumeren hebben gevouwen, kunnen we ons concentreren op wat we kunnen doen “.

Iedereen kan beïnvloeden hoe hij zijn leven bouwt in die omstandigheden die zijn. We houden er niet veel van, maar er zijn geen ideale omstandigheden. Niet om de moed te verliezen en activiteit in een nieuwe omgeving te behouden, is gemakkelijker voor iemand die vertrouwen in zichzelf heeft en dat hij in principe goed verdient. Maar zo vertrouwen, soms zijn we niet genoeg.

“Dit hangt samen met de ervaring van kinderen”, legt de Gestalt-therapeut uit, “wanneer ouders duidelijk hebben gemaakt:” Je bent ongepast, ik ben druk, ik wil niet met je communiceren, je voldoet niet aan mijn verwachtingen, “En het kind besloot dat hij slecht was”. Het kind begrijpt immers niet dat de ouder van streek of boos is.

Vaak blijft de ervaring van zichzelf als slecht, als degene die de moeder ongelukkig maakt of niet met iets omgaat, voor het leven bij ons

“Een gevoel van zelfvertrouwen, waarden – een direct gevolg van hoe we onze ervaringen en gedachten in het gezin, op school, op het instituut en bij het eerste werk hebben behandeld”, zegt Pavel Kornienko. – Om ons waardevol te laten voelen, hebben we ervaring nodig wanneer anderen de waarde van onze gedachten en ervaringen zien. “.

Soms is de eerste die op deze manier naar ons kijkt een psychotherapeut. En dit is een stap om ervoor te zorgen dat we onszelf op een nieuwe manier zien. We scheiden onze ogen van de opvattingen van anderen, inclusief ouders, en evalueren ons opnieuw. Niet als degenen die slecht zijn en straf verdienen, maar als degenen die in staat zijn om met de omstandigheden om te gaan.

5 stappen om zelfvertegenwoordigd te zijn

“Zonder hem kunnen we anderen niet respecteren, op gelijke voorwaarden communiceren, en niet van onder of van bovenaf”, herinnert de psycholoog en coach Lilia Levitskaya zich en stelt een manier voor om zelfrespect te ontwikkelen.

een. Erkenning van individualiteit, het vermogen om echt zelf te zien zonder veroordeling of zelfliefde

Vertel jezelf hardop: “Ik herken het bestaan ​​en de waarde van mezelf zoals het is: ik ben zo’n geslacht, leeftijd, gewicht, niveau van welzijn en ontwikkeling. Ik heb verschillende gemanifesteerde kwaliteiten, zoals in elke persoon, en er is iets dat alleen mijn persoon uniek is. Ik ben ik, er zijn geen andere en zal dat nooit doen. Ik herken dit “.

2. Het accepteren van hun waarden, samen met toestemming om elke actie te kiezen in overeenstemming met hen

viagra kopen online

In deze zin is elk woord belangrijk in actie. Waarden realiseren betekent eerlijk begrijpen dat het in uw enige leven belangrijk voor u is. Scheid je eigen van sociaal opgelegde en geef jezelf alle recht om te kiezen, vertrouw op je “goede” en “slechte”. En natuurlijk om hiervoor verantwoordelijkheid te dragen als een volwassen persoon die elke dag van zijn leven creëert.

3. Toestemming met zijn ritme van actie en inactiviteit

In elke fase van ons leven, de periodes van stijging en een daling van de sterkte die erin afwisselen, zoals inademing en uitademing. Let op hoeveel u het individuele ritme overdag volgt. Schrijf alle momenten op die je met energie vulden, en die toen je het gaf. Heb je tijd om te ontspannen en te herstellen? Controleer het evenwicht en probeer het leven op te bouwen, rekening houdend met uw temperament en ritme.

vier. Dagelijkse respectvolle acties gericht op jezelf

Als zelfrespect sinds de kindertijd niet in ons is ingebouwd, zullen we het opleiden! Moeten proberen bewust te werken. Maak een dagboek voor de archieven van uw gedachten, gevoelens en acties. Alles wat gebeurt, met behulp van de methoden die voor u geschikt zijn, opmerken, breng elke dag vreugde, respect en effectieve liefde. Zorg ervoor dat je in dit dagboek, zoals een schatkist, je dagelijkse overwinningen, geluk en levendige inspirerende zinnen en evenementen brengt.

5. Inspiratie

Vind 10 minuten tot eenzaamheid. Ga comfortabel zitten, sluit je ogen en kijk naar je adem, ontspannen je lichaam. Denk dan na over wie of wat wordt geassocieerd met respect, waardigheid, status. Stel je zijn imago in alle kleuren voor. Hoe lengte, geslacht, leeftijd, vorm, kleur? Wat is de belangrijkste staat, de stemming van dit beeld? Teken deze afbeelding in detail en combineer er mentaal mee. Verdeel deze staat van waardigheid over je lichaam, denken en emoties en,, het behouden, terugkeren van deze praktijk naar het leven.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search